Nr. Nume Institutie Tara Sumar CV Poza
1 Dr. Iorga Enuta INCD pentru Bioresurse Alimentare Romania cercetare in domeniul biotehnologiilor alimentare, a sigurantei alimentului si a calitatii alimentului. Experienta in management proiect cu participare in peste 60 de proiecte de cercetare. ...
2 Dr. Cristescu Julieta Institutul de Nutritie si Boli Metabolice "N. Paulescu" Romania ...
3 Dr. Popa Gina University of St Andrews United Kingdom 2010 - Studii postdoctorale - Novo Nordisk Foundation, Center for Protein Research, University of Copenhagen; 2005-2010 - Studii doctorale - University of St Andrews, Scotland; 2002 - 2005 - Cadru didactic la Universitatea Dunarea de Jos din Galati, Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor ... Gina_Popa.JPG
4 Dr. RAUTIU RADU Imperial College London Consultants United Kingdom Studii doctorale si post-doctorale la Imperial College of Science, Technology and Medicine London Director Proiecte Europene din 1997, expertiza in management de proiecte, cercetare colaborativa europeana, siguranta alimentatiei si mediului inconjurator, materiale avansate in controlul poluarii, tehnologie chimica, stiinta si tehnologia apelor, directiva europeana a apei. ... RR photo.jpg
5 Dr. Duta Denisa Eglantina Institutul de Bioresurse Alimentare Romania Activitate de cercetare în domeniul produselor alimentare: studii fundamentale şi aplicative in domeniul dezvoltarii de: produse alimentare noi, imbunatatite calitativ si nutritional, produse cu destinatie speciala (pentru intoleranţe alimentare); controlul calităţii produselor alimentare-dezvoltare de metode de analiza moderne; management proiecte de cercetare. Membru in echipa de lucru in peste 16 proiecte de cercetare si coordonator a 5 proiecte in ultimii 8 ani. Rezultatele cercetarii s-au concretizat in elaborarea a patru brevete, 25 de articole publicate si peste 33 de sustineri de lucrari la congrese in tara sau strainatate. Participare activa la competitii de proiecte nationale si internationale (PC7, Eureka, Leonardo da Vinci, COST, cooperare bilaterala cu Grecia, Bulgaria, cooperare transnationala in sud-estul Europei-SEE), o buna colaborare cu industria de profil in dezvoltarea de proiecte cu directa aplicabilitate in productie. ...
6 Dna. FLOREA MONICA SIVECO ROMANIA Romania Director al Departamentului de Proiecte Europene in cadrul firmei SIVECO Romania. Experienta in coordonarea de proiecte co-finanţate de Comisia Europeană si in colaborarea cu organismele naţionale şi internaţionale în cadrul programelor Uniunii Europene: proiecte PC7 (Eurocancercoms), PC6 (ALIS, LD-CAST, P. Cezanne), ITEA2 (Guarantee). Educatie: Universitatea "Al.I Cuza" din Iasi, Informatică şi Finanţe şi Bănci, detine o diplomă de Master în Computer Science (1996 - Universitatea "Al.I.Cuza", Iaşi ) si Universitatea Aix Marseille II, Franţa şi o certificare PMP de la Project Management Institute (PMI), SUA. ... Monica Florea picture.jpg
7 Dr. Hubbard Maria Carmen Centre for Rural Economie, School of Agriculture, Food and Rural Development, Newcastle University United Kingdom ...
8 Dr. Herscovici Boris Technion Research & Development Foundation Ltd., Liaison Office, Haifa Israel Directorul Departamentului Israelian în cadrul biroului de legătură al Uniunii Europene din cadrul Institutului de Cercetare si Dezvoltare Technion, Haifa, Israel. Cu o experienţă de peste 30 de ani, ideea mea de bază a cercetării este şi rămine în permanenţă securitatea alimentară şi siguranţa alimentelor participînd la cercetarea, proiectarea şi construirea în 1989 a unei fabrici de produse vegetariene. Pregatirea doctoratului si participarea la peste 50 congrese şi specializări internaţionale în diverse domenii ale industriei alimentare a dus la publicarea a 12 lucrări ştiiţifice, un patent şi o carte. Domenii de competenţă: Nutraceuticals şi Alimente Funcţionale, Simulatori de carne şi produselor de carne, simulatori de lapte şi produselor lactate, transformarea produselor alimentare în alimente funcţionale, management proiecte între Academie şi Industrie coordonînd peste 50 proiecte de cercetare facînd legătură între Academie şi Indus ... BORIS.jpeg
9 Dr. Moraru Catalin International Food Network. Inc. United States Senior Scientist la International Food Network, Inc. (Ithaca, NY, USA), conducand o serie de proiecte pentru companii-client din Fortune 500, Dr. Catalin Moraru a avut contributii importante la dezvoltarea si lansarea mai multor produse alimentare disponibile in multe tari. Fost cadru didactic la Facultatea de Stiinta Alimentelor a Universitatii “Dunarea de Jos” din Galati. Doctorat in Stiinta Alimentelor la Rutgers University, New Brunswick, NJ, SUA; masterat cu European Masters Degree in Food Studies la Escola Superior de Biotecnologia, Porto, Portugalia; absolvent al Facultatii de Chimia si Tehnologia Produselor Alimentare, Galati, Romania. Autor sau coauthor a 2 brevete de inventii SUA, 8 articole recenzate, 9 articole nerecenzate, peste 35 prezentari si postere la diferite conferinte in SUA si international. Membru professional al Institute of Food Technologists si al American Association of Cereal Chemists. ...
10 Dr. Moraru Carmen Cornell University United States Dr. Carmen Moraru este Associate Professor (Conferentiar) in cadrul Departamentului de Stiinta Alimentelor din cadrul Universitatii Cornell, SUA si are ca domenii de expertiza ingineria sigurantei alimentare, tratamente antimicrobiene, separari prin membrane, proprietati polimerice si reologice ale alimentelor. Dr. Carmen Moraru are publicate, pe langa altele, 30 lucrari de cercetare in reviste recenzate, 6 capitole carte, co-autor la 2 carti, si peste 100 de rezumate si scurte lucrari stiintifice publicate. Are si a avut in derulare 15 granturi de cercetare, si a participat la altele 10 la universitatile Cornell si Rutgers. Este membra a catorva asociatii profesionale americane si romanesti. ...
11 Dr. Mosoiu Claudia Insitutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare-IBA Bucuresti Romania Membru in Reteaua Punctelor Nationale de Contact (NCP Network) din anul 2003 pentru prioritatea a 5a, „Calitatea si siguranta alimentelor” a Programului Cadru 6 de Cercetare Europeana. In prezent BIO NCP pentru Romania, Punctul National de Contact la Comisia Europeana pentru tema a 2a, „Agricultura, Alimentatie, Acvacultura si Biotehnologie”, PC7. Responsabil din partea IBA pentru 7 proiecte internationale din care 5 in cadrul PC 6 si 2 proiecte in cadrul PC 7 si membru in echipa de lucru la alte 3 proiecte internationale. La nivel national am coordonat 3 proiecte, responsabil din partea institutului pentru 4 proiecte si membru in echipa de lucru la alte 22 de proiecte nationale ...
12 Prof. Popa MONA ELENA UNIVERSITATEA DE STIINTE AGRONOMICE SI MEDICINA VETERINARA BUCURESTI Romania Profesor universitar si secretar stiintific la facultatea de Biotehnologii; peste 20 ani de cercetare in domeniul stiintei alimentului, cu expertiza in conservare-ambalare produse alimentare, noi tehnici de procesare, siguranta alimentului. Membru Corespondent ASAS, Membru in Comitetul Program KBBE fp7, BioNCP pentru tema KBBE fp 7 in Romania, Membru IIF(Institutul International al Frigului) - Comisia C2 Food Science and Engineering. A participat la peste 80 proiecte de cercetare dezvoltare nationale si internationale din PC5, PC6, PC7, COST, Leonardo da Vinci, Socrates, Erasmus, Erasmus Mundus, programe bilaterale cu Olanda, Grecia, Finlanda. A publicat peste 200 carti,tratate de specialitate, cursuri, articole si lucrari stiintifice. ... Mona buletin.jpg
13 Dl. Ceaus Victor-Radu Universitatea "Dunarea de jos" Galati Romania ...
14 Dna. Roditis Doina Elena Institutul de Gerontologie si Geriatrie "Ana Aslan", Bucuresti Romania Doina Roditis, medic specialist sãnãtate publicã. Preocupări şi experienţă în studiul epidemiologic al stării de sănătate şi al funcţionalitătii vârsnicilor. A analizat şi testat prezenţa unor factori de risc privind aspecte medicale, nutriţionale, sociale şi economice ale sănătătii. Colaboror la un proiect internaţional(Sănătatea vârstnicilor -cercetare comparativă în Europa Centralã şi de Vest) şi la proiecte naţionale. Autor şi coautor al unor comunicări şi articole de specialitate. Membru al Societãţii Române de Gerontologie şi Geriatrie. ...
15 Conf.dr. Iordachescu Gabriela Universitatea Dunarea de Jos - Facultatea Stiinta si Ingineria Alimentelor Romania Gabriela Iordachescu este conferentiar in cadrul catedrei Bioinginerie in Industria Alimentara - departamentul Analiza senzoriala si comportamentul consumatorului - facultatea Stiinta si Ingineria Alimentelor.Programele de cercetare sunt focalizate pe interactiunea dintre analiza senzoriala, necesitati, atitudini, acceptare, confort si sanatatea consumatorului. In domeniul analizei senzoriale s-a dedicat studiului gusturilor de baza, texturii produselor alimentare, relatie analiza senzoriala - analiza instrumentala, asigurarea calitatii senzoriale, bune practici, testari non - standard, managementul panelului. In grupul de studiu avem ca obiective fiziologie, perceptie / receptori, psihofizica, imagistica, chimia gustului, analiza datelor, retele neuronale - utilizarea inteligentei artificiale. In domeniul comportamentului consumatorului cercetarea are ca scop investigarea atitudinii consumatorului, alegerea, efectele varsta / sex si legatura intre atribute - acceptare si nevoi. Proie ... g_iordachescu.jpg
16 Dna. Stanila Letitia Clara Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica - ANCS Romania Punct National de Contact pentru PC7 - Sanatate ...
17 Prof. Cucu Natalia Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Biologie, Departamentul de Genetica Romania 1978- Absolvent Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Biologie/Sectia Biochimie; 1991-92- Stagiu pregatire doctorala si activitate asistent universitar la Universitatea din Lousville, Departamentul de Chimie 1999- Diploma doctorat in Biologie, tema disertatiei: “Rolul Metilarii ADN in controlul expresiei genice la eucariote” 1978-85-biolog principal Institutul de Cercetari pentru Apicultura / 1986-1994-Institutul de Biologie-Academia Romana 1997- prezent-Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Biologie, Departamentul de Genetica: CS, CSIII-CSI- Centrul de cercetare/lector (1998), conferentiar (2005), profesor (2009), Catedra de Genetica Specializarea: biochimie analitica; biologie moleculara in domeniile: transformare genetica, epigenetica (biomedicina/nutrigenomica- factori epigenetici in cancerogeneza, boli de reproducere, boli neurodegenerative si imbatranire). ...
18 Prof. BURLACU Radu USAMV Bucuresti Romania Radu BURLACU Matematician - profilul Analiză Matematică, Ecuaţii Diferenţiale, Sisteme Dinamice aplicate in Stiinţele Vieţii. Activitate în cercetare: Matematica Aplicata in Stiintele Vietii; Modelarea Matematica in Fiziologia Nutritiei Alte activităţi cu caracter profesional: evaluator expert CNCSIS; evaluator expert PN2; evaluator expert FP7. ...
19 Dr. Lupeanu Elena Institutul National de Gerontologie si Geriatrie Ana Aslan Romania Experienta in Biologia imbatranirii: biologie celulara, biochimie, stress oxidativ in imbatranire si patologia asociata imbatranirii, modele experimentale ale unor stari patologice (hipoxie si diabet zaharat induse chimic). Autor si coautor a peste 90 lucrari communicate si 30 lucrari publicate. Membru al Academiei de Stiinte din New York, OBBCSR si al Societatii romane de Gerontologie si Geriatrie. Participant (CS II) , dar si coordonator al unor proiecte de cercetare nationale: VIASAN, CEEX, CNCSIS, si PNCDI. ...
20 Dr. CREANGA Carmen Université de Nantes Franta Cercetator contractual la Faculté des Sciences et des Techniques din Nantes, Franta, din 2007. Absolventa a Facultatii Stiinta si Ingineria Alimentelor, Universitatea Dunarea de Jos din Galati. Activitate didactica si de cercetare la aceeasi facultate începand cu 1999. Doctorat in stiinte in domeniul "Génie des Procédés et de l'Environnement", Toulouse, Franta. Activitate didactica: operatii unitare si utilaj in industria alimentara. Activitate de cercetare in tratarea apelor reziduale industriale de poluanti organici prin procedee chimice, dezvoltarea de biocaptori amperometrici cu aplicatii in analiza apei, a alimentelor, a mediului inconjurator. Autor si coautor la 2 carti, 10 articole in reviste internationale, 5 articole in reviste nationale, 19 comunicari si postere la manifestari stiintifice internationale. ... CARMEN.JPG
21 Prof. Dr. ALEXE Petru Universitatea Dunarea de Jos din Galati Romania Profesor universitar si decan al Facultatii Stiinta si Ingineria Alimentelor, Universitatea Dunarea de Jos din Galati. Activitate didactica si de cercetare din 1983 la aceeasi facultate. Domenii de competenta: procesarea carnii, proiectarea produselor noi, biochimie, tehnologii si echipamente in industria alimentara. Conducator de doctorat, responsabil al scolii doctorale Ingineria produselor alimentare si Inginerie industriala. Doctor Honoris Causa al Universitatii din Oradea (2010). Membru in asociatii profesionale: ASIAR (presedinte si membru fondator), EFFoST, ISEKI, ABBM, AGIR; membru in consilii stiintifice: ANSVSA, CNATDCU, expert evaluator permanent ARACIS, expert evaluator Relansin, Agral, CNCSIS, CEEX. Activitate publicistica: 23 carti de specialitate (15 in edituri centrale si 8 in editura universitara), 89 lucrari publicate (22 in strainatate), 50 contracte de cercetare (la 10 director de proiect), 8 brevete de inventie. ...
22 Prof. Dr. TURTOI Maria Universitatea Alma Mater din Sibiu Romania Profesor universitar si director departament cercetare-dezvoltare la Universitatea Alma Mater din Sibiu. Domenii de competenta: ambalarea produselor alimentare, procesarea minima in industria alimentara – procesarea cu pulsuri luminoase, operatii unitare si utilaje in industria alimentara, ecologie si protectia mediului – tratamentul biologic al apelor si gazelor reziduale, marfuri alimentare, procesarea produselor agricole. Activitate productie – 5 ani in industria panificatiei. Activitate didactica si de cercetare: 1992 – 2007 la Facultatea Stiinta si Ingineria Alimentelor, Universitatea Dunarea de Jos din Galati, din 2007 la Universitatea Alma Mater din Sibiu. Membra in asociatii profesionale: ASIAR (membra in Colegiul director), ASIL, SISPR, EFFoST. Activitate publicistica: 26 carti, indrumare, dictionare, cursuri universitare, 53 lucrari publicate, 7 lucrari prezentate si publicate in rezumat, 21 proiecte CDI pe baza de contract / grant, redactor sef la doua publicatii. ... Maria-Turtoi-foto.jpg
23 Conf.dr. Borda Daniela Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor, Universitatea Dunarea de Jos, Galati Romania Conferentiar, prodecan al Facultăţii de Stiinta şi Ingineria Alimentelor, Universitatea Dunarea de Jos din Galati. Domenii de competenta: tratamentul la presiune inaltă, managementul calităţii, tehnologia şi controlul calităţii în industria laptelui, controlul statistic al alimentelor. Peste 12 contribuţii la capitole din cărţi de specialitate, 55 lucrări publicate, director a 2 proiecte internationale- ARW NATO si ATLANTIS, membru în 12 proiecte nationale, secretar al Asociatiei Specialistilor din Industria Laptelui-ASIL. ...
24 Prof. Dr. Boeriu Carmen Wageningen UR - Food & Biobased Research Olanda, Romania Dr. Carmen Boeriu este senior scientist (cercetator principal) in departamentul Biobased Products din cadrul institutului Wageningen UR Food & Biobased Research, Wageningen University & Research Centre, din Wageningen, Olanda, unde coordoneaza activitatea de cercetare in domeniul biocatalizei aplicate. Directii recente de cercetare sint in domeniul biocatalizei in chimia peptidelor si proteinelor, sinteza enzimatica a oligozaharidelor din clasa glicosaminoglicanilor, producerea enzimatica de monomeri si substante bioactive si modificarea enzimatica a oligozaharidelor, polizaharidelor si proteinelor. Dr. Carmen Boeriu este (co)-autor a peste 60 de articole publicate in reviste recenzate, 15 articole in proceedingurile unor conferinte internationale, 3 capitole in carti, 10 brevete de inventie si peste 80 de rezumate. Este membra in asociatiile profesionale europene si romanesti din domeniu. Dr. Boeriu este profesor universitar la Universitatea A. Vlaicu din Arad, pentru domeniul biote ...
25 Prof. Dr. NICOLAU Anca Universitatea Dunarea de Jos din Galati Romania • Inginer în Tehnologii alimentare • Profesor Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor de la Univ. “Dunarea de Jos” • Doctor în Biotehnologie • Director al Centrului de Cercetari in Biotehnologii alimentare si acvacultura de la Universitatea “Dunarea de Jos” Galati si responsabila cu incercarile microbiologice din Laboratorul de Analize fizico-chimice si microbiologice • Director proiect european EFSA/DATEX/2010/01 si responsabil institutional al proiectului european Biotracer. • Evaluator proiecte de cercetare • Coautor a doua brevete legate de producerea de enzime • Expert produse alimentare pentru Interservices SA, firma specializata in servicii legate de asigurarea unor bunuri materiale si a transporturilor maritime • Vicepresedinta a grupului de lucru Calitate, procesare si siguranta alimentara al Platformei Food for Life Romania ...
26 Prof. CALIN MIHAELA SCOALA LA SOURCE - BRUXELLES. BELGIA; SCOALA 19 "TUDOR ARGHEZI" - BUCURESTI Romania Calin Mihaela Absolvent al Facultatii de Sociologie Psihologie si Pedagogie - Universitatea Bucuresti; Master - Comunicare si Relatii Publice - SNSPA, BUCURESTI; Prof. in cadrul programului Limba Cultura si Civilizatie Romaneasca, Bruxelles - Belgia; Prof. Scoala 19 "Tudor Arghezi", Bucuresti - Romania. ...
27 Conf.dr. Belc Nastasia INCD pentru Bioresurse Alimentare Romania activitate de cercetare in domeniile de siguranta alimentara, nutritie si tehnologii alimentare; director de proiect la 13 proiecte si membru in colectivul de lucru in altele peste 30; participare in proiecte in cadrul programelor PC5, PC6, PC7, Eureka, bilaterale, Leonardo da Vinci si Socrates. ... NASTA1.jpg